?>

Nieuws

Nieuws

Meer interessant nieuws!

Nieuwsbrief december 2023

di 19 december

AMVEST


Wet goed verhuurderschap

De 'Wet goed verhuurderschap' is per 1 juli 2023 van kracht geworden. Dit betekent voor zowel de verhuurders als voor de gemeenten dat er naar deze Wet gehandeld dient te worden.
Amvest is op dit moment bezig om hun verhuurbeleid op schrift te stellen.

Wist u trouwens dat elke gemeente een ‘Huurteam’ moet hebben, speciaal voor huurders in de commerciële sector? Hier kunt u dan terecht met uw klachten over de verhuurder of over de woning.

Lees meer!


WOZ-aanslag

In de eerste maanden van het jaar vallen de WOZ-aanslagen weer op de mat. Daarin wordt de nieuwe waarde van uw woning aangegeven. De verwachting is dat de aanslag weer verhoogd wordt.
U kunt tegen de aanslag bezwaar maken als u oordeelt dat deze te hoog is.
Dit is vooral van belang voor woningen met een gereguleerde huur, omdat het puntenaantal van uw woning, welke de maximale huur aangeeft, mede bepaald wordt door de WOZ-waarde.

De WOZ waarde zelf wordt bepaald op basis van vergelijking met gelijksoortige (koop)woningen in uw omgeving en er wordt gekeken naar marktontwikkelingen (stijgen de koopprijzen van de woningen in uw omgeving?).
Als u geen bezwaar wil maken, kunt u, als de huuraanpassingen in juli weer komen, controleren of in uw puntberekening de juiste WOZ-waarde is ingevoerd. Voor de gereguleerde woningen kunt u bij uw Vastgoedmanager uw puntenaantal opvragen.

Het Platform wijst u erop dat u voor uw eigen woning via ‘Mijn Overheid’ de precieze opbouw van uw energielabel kunt inzien. Het energielabel is namelijk van invloed op uw puntenaantal.


Uw nieuwe statuten

Reminder!
Als Huurdersvereniging heeft u statuten.
Deze moeten worden aangepast aan de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR).
Op de site vindt u alle informatie hierover. Zie onder 'Informatie'.
Omdat deze wijzigingen in uw jaarvergadering door de leden moeten worden vastgesteld, raden wij u aan om de wijzigingen op tijd voor te bereiden en te agenderen voor de jaarvergadering van 2024. Als u te lang wacht komt de notaris mogelijk in tijdnood!


Algemene Vergadering PAH

De datum voor de Algemene Vergadering tevens Jaarvergadering, is vastgesteld op woensdag 22 mei 2024 in Utrecht. Agenda en onderliggende stukken ontvangt u op tijd.
SAVE THE DATE, ofwel noteer het in uw agenda!


Kerst en Nieuwjaarsgroet

Het bestuur van het PAH wenst alle bestuursleden en familie fijne kerstdagen toe! Ook wensen wij dat 2024 voor u en de uwen zeer voorspoedig en gezond mag verlopen.

Stel uw vraag

Contactformulier